En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΜΤΘ. Ι΄ 32-33, 37-38 ΙΘ΄27-30



Του  πρωτ. Νικολάου Φαναριώτη , εφημερίου του Ι.Ν. Οσίου Λουκά Πατρών  για  την  10-6-12


((θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις αυτού)) Ψ.ΞΖ.36



Η σημερινή εορτή των Αγίων Πάντων οφείλεται εις μιαν γυναίκα, αγίαν γυναίκα, την αυτοκράτειρα Θεοφανώ, πρώτη σύζυγο του Λέοντος του σοφού. Η καθιερωθείσα όμως από τους Πατέρας  Κυριακή των αγίων Πάντων έχει βαθύτερη σημασία. Και είναι όντως θεόπνευστη αυτή τους η επιλογή μετά την Κυριακήν της Πεντηκοστής, γιατί  η επιφοίτηση  του Αγίου Πνεύματος είναι το ιδρυτικό και συστατικό της Εκκλησίας γεγονός . Γι αυτό και η ορθόδοξη  Εκκλησία  ονομάζεται Αγιοπνευματική  και σήμερα γιορτάζει όλο το πλήρωμα των πιστών της ,που είναι  οι Άγιοι Πάντες .

Την ονομασία άγιος  την φέρουμε όλοι (πάντες)  οι χριστιανοί όπως θα δούμε πιο κάτω  όσοι έζησαν μέχρι σήμερα και όσοι θα ζήσουν μέχρι συντελείας των αιώνων. Γιατί για να γίνει κανείς χριστιανός ,πρέπει πρώτα να γίνει άγιος δηλ. αφιερωμένος (όχι κατ΄ ανάγκην  αναμάρτητος, δίκαιος άμεμπτος, κλπ). 

 Άγιος στη γενική έννοια θα πει ξεχωρισμένος από τον κόσμον και αφιερωμένος στον  Χριστό. Και αυτό γίνεται κατά το βάπτισμα και το χρίσμα. Οπότε όλοι οι εισερχόμενοι εις την εκκλησία ονομάζονται πρώτα άγιοι και έπειτα χριστιανοί. Πρδ. Για να γίνει κανείς επιστήμων πρέπει πρώτα να γίνει φοιτητής και έπειτα επιστήμων. Για να γίνει κάποιος Πρωταθλητής πρέπει πρώτα να γίνει αθλητής και  έπειτα Πρωταθλητής .    

Η ονομασία Άγιος  εδόθη από  τον προφήτη  Δανιήλ  στους  πολίτες  της Μεσσιανικής Βασιλείας που είναι ή Εκκλησία.  Δανιήλ  :
Τέσσαρες  βασιλείαι αναστήσονται επί της γής, αί αρθήσονται, και παραλήψονται την Βασιλείαν ΑΓΙΟΙ Υψίστου και καθέξουσιν αυτήν έως αιώνος αιώνων. Δανιήλ Ζ. 18 . (650 π.Χ.)

Ώστε άγιος στη γενική σημασία του  όρου είναι ο βαπτισμένος  που αρνήθηκε τον κόσμο, ξεχώρισε από τον κόσμο και αφιερώθηκε  στον Χριστό . ¨Αποτάσσει τω Σατανά, και πάσι τοίς έργοις αυτού. .. και πάσι τοίς αγγέλοις αυτού και πάση τη πομπή αυτού; ΑΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ. Ώστε ΤΟ  ΖΗΤΗΜΑ δεν είναι αν είμαστε όλοι άγιοι. Γιατί είμαστε, βγαίνοντας από την κολυμβήθρα.   ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ είναι αν θα μείνουμε άγιοι με τα  εφόδια της Εκκλησίας μας, ή θα απορριφθούμε  παίρνοντας μέρος στις Πανελλήνιες (ή Παγκόσμιες) εξετάσεις της  αληθινής ζωής .





Και οι Άγιοι που προσκυνούμε Τι ρόλο παίζουν ;  Είναι μεταξύ των Αγίων Πάντων της Εκκλησίας, οι εκλεκτοί, οι πρωτοπόροι, οι πρωτάγιοι, τα στελέχη γι αυτούς έχει δώσει και άλλα ειδικά ονόματα: Προφήτες, απόστολοι, Ιεράρχες, μάρτυρες, όσιοι,   οσιομάρτυρες, σημειοφόροι,…                                                             

Γιατί μας παρουσιάζει σήμερα αμέσως μετά  την  Εορτή του Αγίου Πνεύματος ,η εκκλησία ; Γιατί είναι οι καρποί του  Πνεύματος :Το δένδρο  γνωρίζεται από τους καρπούς του Μτθ ιβ 33. Και το δένδρο που φύτεψε το Πνεύμα το Άγιο, που είναι η  Εκκλησία, παρουσιάζει σήμερα τους καρπούς του ((ο δε καρπός του Πνεύματος εστίν αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης αγαθοσύνη, πίστις  πραότης ,εγκράτεια)). Γαλ. Ε22 . (φωτογραφίζει  τους   Αγίους Πάντες ).         
         
Πολλά  δένδρα είναι  δηλητηριώδη.  Ο Κύριος είπε παν δένδρον μη ποιούν καρπόν καλόν εκκόπτεται και είς πύρ βάλλεται.  (Μτθ.γ.10)  και από τών καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς. Μτθ.ζ16 . Πολλά δένδρα έχουν φυτρώσει στην κοινωνία όλα με δηλητηριασμένους καρπούς .Τελευταίο είναι η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (new age) που μας φέρνει τον Υδροχοϊκό Χριστό (Οικουμενισμός )

Ποιοι  είναι οι πρώτοι καρποί ; Η ομοφυλοφιλία (επίσημοι γάμοι)  ,το ελεύθερο (ασύδοτο) σεξ, η φοβερή διάδοση της ηρωίνης  ,η μάστιγα του Εϊτς, η κατάκόρυφη πτώση των γεννήσεων η τρομακτική αύξηση των διαζυγίων ,  η νομιμοποίηση όλων των εκτρώσεων, η τρομοκρατία των πόλεων , οι εκκαθαρίσεις των πληθυσμών , τα τροχαία τις πρωινές ώρες ,και…και…     

Γι αυτό και το πνεύμα το Άγιον, στο τέλος της  εβδομαδιαίας γιορτής Του,  (Απολυτή) προτάσσει τους Αγίους Πάντας, για να μας παρακινήσει να ξαναμπούμε μέσα  στην εκκλησία, να ξαναγίνουμε μικροί Άγιοι και να σωθούμε, γιατί μην  ξεχνάμε: extra  ecclesia nulla salus, Τερτυλλιανός  δηλ.


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ   ΣΩΤΗΡΙΑ  ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΟΥΤΗ

ΤΗ ΖΩΗ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ


ΑΜΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου