En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009

Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε...

Η Κοσμοσώτειρα

Δόξα τω Πανοικτίρμονι Θεώ!


Τελείωσε η πρώτη Εβδομάδα της Μ. Τεσσαρακοστής με υγεία .Πιό πολύ νοιώθω τόσο όμορφα διότι , είχα τόση αγωνία ν' ακούσω τους Χαιρετισμούς προς τη Μητέρα του Θεού μας αλλά και , δική μας Μεγάλη Μητέρα η οποία , είναι η αρωγός μας στον αγώνα της Νηστείας και συνοδοιπόρος αφού , όλα όσα θα διαδραματισθούν στην αποκορύφωση αυτής της περιόδου , θα μας προκαλέσουν να ζήσουμε ως αυτόπτες και αυτήκοοι τον πόνο Της , για το "άδικο" Πάθος του Υιού Της , υπέρ της Σωτηρίας του γένους των ανθρώπων...
Με αυτήν τη διάθεση λοιπόν , παραθέτω την παρακάτω μαγνητοσκόπηση , η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα , στον Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας Ακλειδιού Μυτιλήνης .


Εύχομαι η Υπεραγία Θεοτόκος , με τις πρεσβείες Της προς τον Κύριο , να μας αξιώσει να συμμετάσχουμε και στις άλλες τρεις Στάσεις των Χαιρετισμών αλλά και στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και με το καλό να φτάσουμε να προσκυνήσουμε την Σταύρωση , την Ταφή και την Αγία Ανάσταση του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.

2 σχόλια:

 1. Η συμβολή της Παναγίας μας , κατά τη διάρκεια του επί γης απολυτρωτικού έργου του Χριστού υπήρξε τεράστιο.
  Βρισκόταν συνεχώς πλάι στον Λυτρωτή μας, από τη Γέννηση ως την Ανάστασή Του .
  Δοκίμασε, σαν μητέρα, τις πίκρες των παθημάτων του Γιού της , με αποκορύφωμα εκείνη του σταυρικού θανάτου Του.
  Γιαυτό & οι χριστιανοί τρέχουμε με δάκρυα στα μάτια να εναποθέσουμε σε Αυτή τις δυσκολίες και τα βάσανά μας , γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως η γλυκιά Θεομάνα , αγαπά & νοιάζεται για μας τους ανθρώπους.
  Μέσα στη μεγάλη καρδιά Της υπάρχει χώρος , όχι μόνο για τους πιστούς , αλλά ακόμα και για τους υβριστές Της!
  Η θέση Της κοντά στον Υιό Της και Θεό μας , της δίνει την ευχέρεια να προσεύχεται για τον καθένα μας , για κάθε μας πρόβλημα & τα αποτελέσματα των βοηθειών Της είναι απτά.
  Γι’ αυτό ψάλλουμε στον κανόνα του Ακαθίστου :
  « Νεκροί δια σου ζωοποιούνται , ζωήν γάρ την ενυπόστατον εκύησας ΄εύλαλοι οι άλαλοι πρώην χρηματίζοντες ΄ λεπροί αποκαθαίρονται ΄νόσοι διώκονται ΄ πνευμάτων αερίων τα πλήθη , ήττηνται Παρθένε , βροτών η σωτηρία »

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έτσι ακριβώς είναι, φίλτατε αναγνώστα και αυτά που λέτε είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που μας παρέχει καθημερινώς , η Υπερένδοξος Θεομάνα.
  Το σχόλιό σας είναι εύστοχο και φρονώ πως είναι αναγκαίο το σχολιάζειν, την εκάστοτε ανάρτηση μας.

  Σας ευχαριστούμε!

  Θεοτόκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή