En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Έφθασε καιρός...








Έφτασε λοιπόν ο καιρός, άρχισε η αλλά και πολυπόθητος Νηστεία , η κατήγορος της αμαρτίας και συνήγορος της μετανοίας , η κατά των δαιμόνων νίκη και των Αγγέλων ευπρέπεια όπως λέει και ο ιερός Υμνωδός.




Δια της Νηστείας ο Προφήτης Μωυσής έγινε συνόμιλος με τον Θεό , και τον είδε "εν εσόπτρω και εν αινίγματι" .




Ο ίδιος ο Κύριος , ενήστευσε ημέρας και νύκτας τεσσαράκοντα , για να μας υποδείξει πως το γένος των ανθρώπων δεν πρόκειται να σωθεί με τίποτα άλλο , παρά μόνο με προσευχή και νηστεία .




Η πρώτη εντολή που δόθηκε στους ανθρώπους ήταν η Νηστεία. Ήταν η απαγόρευση της βρώσεως του καρπού , απ' το δέντρο της γνώσεως του καλού και του κακού.




Αυτή την εντολή μας δίνει και η Μητέρα μας Εκκλησία :




Ας νηστεύσουμε νηστεία δεκτή και ευάρεστη προς τον Κύριο. Αληθινή νηστεία είναι η αλλοτρίωση των κακών , η εγκράτεια της γλώσσας , η αποχή απ΄το θυμό . Ο χωρισμός απ΄τις επιθυμίες μας , την καταλαλιά , το ψεύδος και την επιορκία. Η έλλειψη , λοιπόν, αυτών είναι νηστεία αληθινή και ευπρόσδεκτη από τον Κύριο.





Είθε αδελφοί μου όλοι όσοι θέλουμε να αγωνιστούμε στο στάδιο των αρετών , το οποίο ανοίγεται μπροστά μας , να το διέλθουμε με επιτυχία και να αξιωθούμε να προσκυνήσουμε τα Άγια Πάθη του Κυρίου μας αλλά , και την Αγία Ανάστασή Του .

Καλή Τεσσαρακοστή !














3 σχόλια:

  1. Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή! Το παραπάνω τροπάριο που αναφέρεται συνοψίζει τόσο όμορφα το αληθινό νόημα και το σκοπό της αληθινής εγκράτειας. Όσοι μπορούν και νηστεύουν, ότι νομίζουν πως τους έχει γίνει πάθος ή βραχνάς, ας μη το δείχνουν σε κανένα και ο Θεός που βλέπει τα κρυφά, αμοίβει και στα φανερά! Αυτή είναι η πιο σπουδαία αίσθηση αυτής της νηστείας, όχι παραίτηση από τη ζωή, μα εθελούσια αποχή από ότι μας στερεί την ελευθερία της. Βυζαντινός Ικέτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλή @ ευλογημένη Τεσσαρακοστή αγαπητέ Θεοτόκη .
    Περιμέναμε αγαπητέ , αλλά ματαίως , για το γεγονός των γεγονότων , που έλαβε χώρα στην Λέσβο , που εσχάτως διατρίβεις , μιλώ για την επίσκεψιν της Σεπτής Κορυφής της ανά τον κόσμον Ορθοδοξίας , του Πατρός @ Αυθέντου , του Παναγιωτάτου @ Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εις ότι αφορά εις την έλλειψιν ημετέρας ανάρτησεως δια την επίσκεψιν της Α.Θ.Π εις την νήσον Λέσβον ,οφείλω να εξηγήσω υμίν ότι ,αφ'ενός , ου παρευρέθην εις ουδεμίαν περίπατον Αυτού λόγω υποχρεώσεων , αφ ετέρου , η επίσκεψις αυτού ήτο ανεπίσημος , δεδομένου ότι προσεκλήθη υπό της Νομαρχίας Λέσβου και ουχί υπό των Ι.Μητροπόλεων της νήσου.
    Ομολόγώ πως κι εγώ επληροφορήθην τα σχετικά επ'ακριβώς παρά του αξιολόγου ιστοτόπου "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ"- http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/ εις το οποίο παραπέμπω -έστω και καθυστερημένως- την υμετέραν Ελλογιμότητα.

    Με εκτιμησιν

    Θεοτόκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή