En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πες μας έτσι ....να καταλάβουμε...

Στα ...αλβανικά, Πάγκαλος και Σκοπιανή αντιπρόεδρος;

Το ακούσαμε και αυτό. Κατά την επικείμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, Τεούτα Αρίφι, που είναι αλβανικής καταγωγής, θα συνομιλήσει με τον ομόλογο της Θεόδωρο Πάγκαλο, στα … αλβανικά.


Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Lajm των Σκοπίων : «τα αλβανικά είναι η μητρική γλώσσα του κ.Πάγκαλου και της κυρίας Αρίφι, οι δύο αξιωματούχοι θα μπορέσουν άνετα να συνομιλήσουν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν» τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, πως με δηλώσεις της στην Lajm η Σκοπιανή αξιωματούχος, υποστηρίζει το «προβοκατόρικο» δημοσίευμα υποστηρίζοντας πως : «Θα μιλήσουμε σε όποια γλώσσα συμφωνήσουμε. Τη γλώσσα της καλής θέλησης. Αν αυτή είναι τα Αλβανικά, τότε σε αυτή!».

Αλβανικά ΜΜΕ στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, επιχειρούν συστηματικά να παρουσιάσουν προκλητικά τους Αρβανίτες της Ελλάδας ως μέρος της αλβανικής … διασποράς, χαρακτηρίζοντας ως «Αλβανούς» μεταξύ άλλων και ήρωες της επανάστασης του 1821 όπως ο Μάρκος Μπότσαρης και η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το Πολιτικό Γραφείο του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης κ.Θεόδωρου Πάγκαλου.

1 σχόλιο:

  1. Κάνετε μεγάλο λάθος.
    Ο Πάγκαλος δεν έχει τη παραμικρή σχέση με Έλληνες Αρβανίτες. Το παραμύθι για δήθεν Αρβανίτικη καταγωγή, το χρησιμοποιεί για να ξεγελά τους ψηφοφόρους του λεγόμενου "Υπόλοιπου Αττικής", στη περιοχή του οποίου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Έλληνες με Αρβανίτικη καταγωγή.
    Ο προ-προπάππος του Πάγκαλου ήταν Γαλλοεβραίος τοκογλύφος (αργυραμοιβός) των Παρισίων και συμπληρωματικά ήταν επαγγελματίας (επί πληρωμή) πρόξενος, διάφορων μικρών χωρών στο Παρίσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή