En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο υπούργος , οι μαριονέττες και ο κάλαμος !

Μέσα σ' όλη την αγραμματοσύνη της νέας γενιάς , ακούμε και και τη λέξη π.χ. χειρουργός να τονίζεται στην παραλήγουσα και όχι στη λήγουσα. Ξέρεις , η γλώσσα μας είναι τόσο χρωματιστή και άμεση που δε χωράει παρεκκλίσεις στην προφορά της (εξαιρούνται οι ιδιωματισμοί ).
Έτσι λοιπόν , οι πάνσοφοι προπάτορές μας , όρισαν έναν κανόνα σύμφωνα με τον οποίο , όλες οι λέξεις που ως δεύτερο συνθετικό έχουν τη λέξη -ουργος (από το έργον) τονίζονται βάσει της εννοίας που φέρουν . Συγκεκριμένα ,  οι λέξεις που παραπέμπουν σε καλή έννοιολογική σημασία , τονίζονται στη λήγουσα (χειρουργός , θεουργός , σιδηρουργός , πανσθενουργός κ.ο.κ ) , σε αντίθεση  με αυτές που έχουν κακή εννοιολογική σημασία και τονίζονται στην παραλήγουσα (κακούργος , πανούργος , λυκούργος κ.ο.κ.) .

Από ετών όμως , μου είχε δημιουργηθεί η απορία :  γιατί  ο υπουργός εξαιρείται του κανόνος ;
Η απάντηση δεν  πλησίαζε όσο εγώ έβαινα προς το σήμερα , όμως , σήμερα  έχω να απαντήσω στους φιλολόγους που μου το αρνούνταν κατά καιρούς  " Βρε παιδί μου αφού ο υπουργός σημαίνει υπηρέτης , αυτός που μας υπηρετεί , που μας βοηθά "...

...και μη μου πει κάποιος οτι ενστερνίζεται  ή - ακόμα χειρότερα - ότι έχει ανάγκη  τα έργα των υπούργων και δη του Πρωθυπούργου !!!

Και ερχόμαστε στο δια ταύτα . Υπούργοι δεν είναι μόνο αυτοί που έχουν το όνομα , αλλά και αυτοί που έχουν τη χάρη . Έτσι λοιπόν , κάποιοι που "ελέω Θεού Παντάνακτος " ορίσθηκαν Υπουργοί , σήμερα απεργάζονται το κακόν κοντολογίς έγιναν  υπούργοι...Και δε θυμάμαι αν στο είπα  , κακώς δεν πράττει μόνο ο "εξ έργων" κρινόμενος  αλλά και ο σιωπών προς αυτόν .
Και επειδή κρυφτό παίζαμε παλιά -τώρα μεγαλώσαμε- σίγουρα θα κατάλαβες οτι μιλώ για κάποιες μαριονέττες  που ανεβάζουν παράσταση στην Πετράκη δια της σιωπής...

Και δε θέλω ν' ακούσω ότι η σιωπή είναι χρυσός γιατί αν πάει κάποιος να σου κλέψει το "χρυσό" , θα φωνάξεις ... (διόρθωσέ με αν δε τα λέω καλά)

Ευτυχώς όμως , που χάριν της αρχής διατηρήσεως των ισσοροπιών της φύσεως , ο Παντάναξ και Δημιουργός πάντα , οπως και  για τη συγκεκριμένη περίπτωση όριζε και κάποιους Υπουργούς με πύρινο λόγο ,  αυτοεκτίμηση , επίγνωση ευθυνών και πάνω απ' όλα φόβο Θεού .
Είναι αυτοί που απεκληθησαν πρόσφατα , ακροδεξιοί και μιμητές του Μεγάλου Χριστοδούλου (άκουσον άκουσον ! τόσο ενοχλούνται οι ποταποί υπούργοι , από ένα νεκρό Ήρωα !!!) ή αυτοί που οι σκοτεινές δυνάμεις τους παρήγγειλαν να κλείσουν το στόμα τους , επειδή απεξέδυσαν (το λέω με τρόπο) μυστικές οργανώσεις και συνομωσίες . Δόξα τω Θεώ !

Τι είπα ; Τω Θεώ ;
Α! ναι , είναι Αυτός που έδωσε τη ζωή Του για το ανθρώπινο γένος , για την γυναίκα Του την Εκκλησία , την οποία πρώτα βάπτισε με το αίμα Του  και  μετά τη νυμφεύθηκε  (ο νοών νοείτω) .
Είναι Αυτός που θα επιστρέψει κάποτε και θα ζητήσει να παραλάβει τον Αμπελώνα Του , απ' αυτούς στους οποίους τον εμπιστεύθηκε , όπως θα ζητήσει και τα πρόβατά Του.
Είναι Αυτός που θα χαρίσει ζωήν αιώνιον στους θερμούς μαθητές Του, στους δε χλιαρούς όπως και στους κακούς θα δειξει το πυρ της Κολάσεως .
Και για να μη λες οτι δε στο είπα , ειδικά τους προδότες και τους αχάριστους θα τους συντρίψει ως σκεύη κεραμέως με τον κάλαμο που οι ίδιοι Του έδωσαν στα χέρια αφού , μιμητές έγιναν του αχαρίστου παραλύτου.

Αυτά εξ αφορμής των τελευταίων γεγονότων και αφ' ότου εμαθα ότι η Εγκύκλιος της Ι. Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν αναγνώσθηκε σε κάποιους  Ι. Ναούς ,  λογω της σύγχυσης που επεκράτησε μέχρι αργά χθες το βράδυ , για το αν τελικά έπρεπε να αναγνωσθεί ή όχι  .


Συγχώρα με !













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου