En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ Ε΄ΛΟΥΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ - ΛΚ. ΙΣΤ΄ 19-31.

    του π. Νικ. Φαναριώτη - Εφημ. Ι.Ν. Οσίου Λουκά Πατρών για την  30-10-2011

Και εν τω Άδη επάρας τους οφθαλμούς αυτού υπάρχων εν βασάνοις, ορά τον Αβραάμ από μακρόθεν και Λάζαρον εν τοις κόλποις αυτού.

Η παραβολή περιλαμβάνει δυο  ακραίες καταστάσεις, (πολύ πλούσιος-πολύ φτωχός), για να περιλάβει έτσι όλους τους ανθρώπους. Το θέμα μας είναι ότι ανατρέπει όλη την όντως μεγαλοφυώς ανεπτυγμένη διαβολική στρατηγική, για την μετά θάνατον ζωή : Διδάσκουν δηλαδή ότι ο άνθρωπος μετά θάνατον επιστρέφει στην ανυπαρξία (στο Ο). Έτσι πιστεύουν ότι με την αντισύλληψη ,τις  εκτρώσεις και την ομοφυλοφιλία σε βάθος χρόνου θα εξαφανίσουν το ανθρώπινο γένος που το μισούν, και θα εκδικηθούν τον  Θεό που το δημιούργησε .
Γι αυτό η σημερινή παραβολή είναι από τις πιο κρίσιμες στη ζωή του ανθρώπου, διότι      δίνει  ισχυρά επιχειρήματα ,ισχυρές αποδείξεις για την ύπαρξη της αιώνιας  ζωής  του  ανθρώπου ,για όσους  βέβαια θέλουν να  μην μπλεχτούν στα δίχτυα  τους .                           
Ο  Θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ΄ εικόνα  δική του, δηλ. αιώνιο, γιατί και ο Θεός είναι αιώνιος) -(και επιπλέον αϊδιος). Η αιώνια ζωή του άνθρωπου κόπηκε σε δύο κομμάτια, από την πίστη που έδωσε ο άνθρωπος στα δυο μεγάλα ψέματα του Διαβόλου  που και  μετά την πτώση,  εξακολουθεί να διαδίδει μονότονα  δια  μέσου  των αιώνων στους ανθρώπους όλων  των  φυλών και όλων  των γενεών .                                                         
Το τραγικό είναι ,ότι ενώ τα δύο αυτά ψέματα είναι   παιδαριώδη και αφελή , οι άνθρωποι τα πιστεύουν και όχι  μόνον οι  αμόρφωτοι αλλά  και  οι μορφωμένοι  και οι  «επιστήμονες» . Και το χειρότερο είναι ότι όχι μόνον  αγνοούν  την πραγματικότητα αλλά και  αρνούνται με  πείσμα να μάθουν . Τα ξέρουμε εμείς αυτά !
Ας  ρίξουμε μια  ματιά σ΄ αυτή την διάσταση  της παραβολής σε σχέση με τα δυο αυτά  διαβολικά ψέματα ,ώστε  να μην είμαστε τελείως αγράμματοι στα θέματα της πίστης μας και ανοχύρωτοι απέναντι των  Αιρετικών .

1ον. Το πρώτο μεγάλο ψέμα είναι ότι τους υποσχέθηκε ο διάβολος, ότι θα γίνουν θεοί με τις δικές τους  δυνάμεις, βέβαιος όντας ότι αυτό εγκαινιάζει τον θάνατον: Και είπεν ο όφις τη γυναικί ου θανάτω αποθανείσθε  ήδει γάρ ο Θεός, ότι η αν ημέρα φάγητε απ΄αυτού, διανοιχθήσονται υμών οι οφθαλμοί και έσεσθε ως Θεοί, γινώσκοντες καλόν και πονηρόν. Γεν. Γ¨4,5
Είναι φανερό από μόνο του  ότι είναι ψέμα και απορεί κανείς πώς το πιστεύουν οι άνθρωποι αφού μετά από την παρακοή όχι μόνον δεν έγιναν θεοί αλλά ένα ταπεινωμένο και βασανισμένο ανθρώπινο γένος , μακριά από τον Δημιουργό  του . Αλλά και ο πλούσιος  της Παραβολής  που παρίστανε τον Βασιλιά φορώντας πορφύρα  και βύσσο βρέθηκε να ζητιανεύει από τον Λάζαρο μια  σταγόνα νερό  για να  βρέξει  την γλώσσα του.
Πάτερ  Αβραάμ ,ελέησον  με και πέμψον Λάζαρον ίνα  βάψει το άκρον του δακτύλου αυτού ύδατος  και καταψύξει την  γλώσσαν μου,  ότι οδυνώμαι  εν τη  φλογί  τούτη.   Τέτοιοι ελεεινοί  θεοί γίναμε όσοι πιστεύαμε και πιστεύουμε στο 1ο αυτό  μεγάλο ψέμα του σατανά,  ότι  ο άνθρωπος μπορεί να γίνει από  μόνος του θεός.

2ον.Το δεύτερον μεγάλο ψέμα  είναι ότι διαδίδει την μετά θάνατον ανυπαρξίαν και επιστροφήν εις το μηδέν όπως γίνεται  με τα ζώα.  Αυτό είναι πολύ πιο πονηρό από το   πρώτο ψέμα και παγιδεύει πολλούς . Γι αυτό πρέπει να δώσουμε  πολύ μεγάλη προσοχή.
Υπάρχουν δυο μορφές ανυπαρξίας στη  διαβολική στρατηγική.

1ο. Η άμεσος ανυπαρξία για τους αφελείς . Απέθανεν ο πλούσιος και ετάφη, άρα δεν πρόκειται περί νεκροφάνειας. Αλλά (εμφανίζεται) εν τω Άδη υπάρχων εν βασάνοις. Τόσο ο πλούσιος όσο και ο Λάζαρος  υπάρχουν, άρα η  ανυπαρξία μετά θάνατον  αποκλείεται.                                                                                                                   2ο. Η έμμεσος, ανυπαρξία   λέγεται μετεμψύχωσις η μετενσάρκωσις, δηλ. η ψυχή περνά διαδοχικά από διάφορα σώματα ανθρώ­πων η ζώων μέχρι να φτάσει στο  ΝΙΡΒΑΝΑ  και να εξαφανιστεί στο τίποτα, δηλαδή πάλι στο  μηδέν..

Μπροστά σ΄ αυτήν την κατάσταση του σκοταδισμού, ο μόνος που μπορεί να πληροφορήσει σωστά είναι ο Χριστός και η εκκλησία του, και αυτό κάνει και σήμερα, ρίχνοντας άπλετο φως: ότι ο Θεός έκτισε τον άνθρωπον επ΄αφθαρσία, και εικόνα της ιδίας ιδιότητος εποίησε αυτόν Και επειδή ανάμεσα  στις ιδιότητες  του Θεού δεν  υπάρχει ο θάνατος  ,γι αυτό και στις ιδιότητες  της εικόνας του Θεού που είναι ο άνθρωπος, προ  της παρακοής, δεν υπήρχε ο θάνατος . Πώς όμως κατάφερε το ανθρώπινο γένος  να τον αποκτήσει ; Φθόνω δε διαβόλου θάνατος εισήλθεν εις τον κόσμον.
Πολλές πληροφορίες μας δίδει αυτή η Παραβολή για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας, που είναι η αιωνιότητα .Γι αυτό και είναι δυναμίτης για τους  αιρετικούς : δηλ.            

1ον . Πληροφορίες για την ύπαρξη και τα βάσανα της κολάσεως  στον Άδη:  Ίνα Καταψύξει την  γλώσσαν μου, ότι  οδυνώμαι  εν τη φλογί  ταύτη.   Λκιστ΄24 .
2ον  .Πληροφορίες για την κατάπαυση (ανάπαυση) των δικαίων. Ορά τον Αβραάμ από  μακρόθεν και Λάζαρον εν τοις κόλποις αυτού. Λκ ιστ΄23. -----------------------                                          3ον .Πληροφορίες για το αδύνατον της επικοινωνίας μεταξύ των δυο καταστάσεων.
Μεταξύ ημών και υμών χάσμα  μέγα εστήρικται ,όπως οι θέλοντες διαβήναι ένθεν προς υμάς  μη δύνανται ,μηδέ οι εκείθεν προς ημάς  διαπερώσιν .  Λκ ιστ΄26                                                                                                                                       

Ο τρόπος μεταβάσεως στην αιώνια ζωή διαφέρει:

1ον οι δίκαιοι μεταφέρονται   στους κόλπους του ΑΒΡΑΑΜ με φρουρά ( απενεχθήναι).
2ον Οι κολασμένοι  πάνε μόνοι τους, εθελοντικά στον ΆΔΗ:  (ίνα μη και αυτοί ελθωσι εις τον τόπον τούτον της βασάνου. Λκ ιστ΄28. Ο έχων  ώτα  ακούειν  ακουέτω .

                                                          ΑΜΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου