En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Το "ύστατο χαίρε" στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου


Το τελευταίο αντίο στο μακαριστό Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κυρό Νικηφόρο, είπαν σήμερα
το μεσημέρι κλήρος, φορείς και πιστοί του νομού Έβρου.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον ιερό ναό Παναγίας Ελευθερώτριας του Διδυμοτείχου, παρουσία 17 Μητροπολιτών, του Νομάρχη, Δημάρχων, εκπροσώπων φορέων του νομού και πλήθους πιστών.

Ο Μητροπολίτης Νικηφόρος, κατά κόσμον Αθανάσιος Αρχαγγελίδης, εκοιμήθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σε ηλικία 78 ετών, σε ιδιωτική κλινική της Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν, από ανίατη ασθένεια, που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός και εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, ο Μητροπολίτης Ιερισσού Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου Ναθαναήλ, ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος, ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, ο Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων, ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Λήμνου και Ευστρατίου, Ιερόθεος, που εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο.

Το σκήνωμα του Μητροπολίτου Νικηφόρου ετάφη στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ελευθερώτριας, η οποία κτίσθηκε με πρωτοβουλία του.

Τέλος, σε ένδειξη πένθους, με απόφαση του νομάρχη Νίκου Ζαμπουνίδη, δεν λειτούργησαν οι υπηρεσίες και τα σχολεία των δήμων Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Πηγή :  www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου