En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Με διαμαρτυρίες η 1η μέρα του Συνεδρίου στη Κύπρο

Πάφος - Με διαμαρτυρίες σημαδεύτηκε η πρώτη μέρα του συνεδρίου της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής για το Θεολογικό Διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων
και Ρωμαιοκαθολικών.

Μέλη χριστιανικών ορθόδοξων ενώσεων, μοναχοί της Μονής Σταυροβουνιού καθώς και κληρικοί της μητροπολιτικής περιφέρειας Κιτίου ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β' τη μη διεξαγωγή του συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Άγιος Γεώργιος στην Πάφο.

Τα μέλη των ορθοδόξων ενώσεων από την Ελλάδα και την Κύπρο διαμαρτύρονται επειδή ισχυρίζονται ότι ο διάλογος μεταξύ των δυο εκκλησιών στοχεύει στην υποταγή της ορθόδοξης εκκλησίας στον Πάπα.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την απαρέσκεια του για την εκδήλωση ενώ ζήτησε από τους κληρικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας να μεταβούν στο γραφείο του τη Δευτέρα.

Η Διεθνής Μικτή Επιτροπή, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους Ορθοδόξων Εκκλησιών και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, έχει σκοπό την αποκατάσταση της κοινωνίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Λόγω της συγκέντρωσης των πιστών έξω από το ξενοδοχείο ματαιώθηκε μέρος του προγράμματος που προέβλεπε έναρξη της συνέλευσης με κοινή προσευχή στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος τόνισε ότι σκοπός του διαλόγου είναι να βρεθεί η πίστη, την οποία είχαν από κοινού ορθόδοξοι και καθολικοί πριν από τη διαίρεση των εκκλησιών.

Ολοι τονίζουν είπε ''ότι υπάρχουν διαφορές, υπάρχουν σοβαρότατες διαφορές, χίλια χρόνια διαίρεσης αύξησαν και τις διαφορές μας, αύξησαν και κάποια πράγματα για τα οποία από την αρχή υπήρχε διαφορετική εξήγηση από τη μια και από την άλλη πλευρά και μας χώριζαν.

Ομως οι καιροί σήμερα επιβάλλουν τη συμφιλίωση, παρόλο που πέρασαν οι εκκλησίες από μίση και εχθρότητες, σήμερα καταλαβαίνομε ότι πρέπει να συνεργαστούμε.»

Τη συνέλευση, που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια, φιλοξενεί η Εκκλησία της Κύπρου μέχρι τις 23 Οκτωβρίου. Οι εργασίες της διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Οι σύνεδροι επισκέφθηκαν σήμερα τη Λευκωσία και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.


Πηγή :  www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου