En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ Ι ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ - ΜΤΘ ΙΖ 14-23


      

Του  πρωτ. Νικ. Φαναριώτη , εφημ. του Ι.Ν. Οσ. Λουκά Πατρών  για  την 12-08-12((Τούτο το γένος ουκ εκπορεύεται ει μη εν προσευχή και νηστεία)).

Το επεισόδιο έγινε την ημέρα της Μεταμορφώσεως στους πρόποδες του όρους Θαβώρ. Ενώ οι τρεις μαθητές Πέτρος, Ιάκωβος και Ιωάννης ζούσαν μέσα στο όργιο του φωτός και της ευτυχιας __ στους πρόποδες οι άλλοι 9 μαθητές, ο κόσμος και ο πατέρας ενός σεληνιαζομένου παιδιού ζούσαν το δράμα του δαιμονισμού :. Κατά την δήλωση του πατέρα σεληνιάζεται και κακώς πάσχει πολλάκις γαρ πίπτει εις το πυρ και πολλάκις εις το ύδωρ Μτθ.ιζ 15 . Δηλαδή πολλές φορές πέφτει στην φωτιά του αναρχισμού και πολλές φορές στα λασπόνερα της ακολασίας . Είναι το δράμα της νεολαίας όλων των εποχών και η δικη μας εποχή δεν πάει πισω.

Πολλοί επεχείρησαν δια μέσου των αιώνων να θεραπεύσουν την νεολαιαν αλλά είχαν και έχουν την τύχη των 9 μαθητών του Χριστού γιατί μόνον Αυτός χτύπησε το κακό στη ρίζα του ,γιατί μόνον Αυτός είχε την Δύναμη να το κάνει. Και επετίμησε αυτώ ο Ιησούς ,και εξήλθεν απ΄ αυτού το δαιμόνιο και εθεραπεύθη ο παίς από της ώρας εκείνης . Μτθ.ιζ 18 Διάβολος λοιπόν η αιτία που βασανιζόταν το παιδί ,που όταν ο Χριστός τον έβγαλε από τη μέση ηρέμησαν τα πάντα .

Όσοι λοιπόν θεωρούμε τον Διάβολο σαν προσωποποίηση του κακού, και όχι σαν πρόσωπο, και είμαστε πολλοί όπως δείχνει: ο τρόπος πού τρώμε πού νηστεύομε, πού προσευχόμαστε, που ντυνόμαστε … πού γδυνόμαστε… που διασκεδάζουμε… πού διαβολοστέλνουμε… και γενικά ο τρόπος πού βιώνουμε τη ζωή σε 24ωρη βάση, δείχνει πώς δεν τον φοβόμαστε αφού δεν τον πιστεύουμε σαν πρόσωπο.

Όσοι σκεφτόμαστε έτσι, είμαστε κάτω από την φοβερή ερώτηση του προφήτου Ηλιού το 900 π.χ. προτού κατεβάσει φωτιά από τον ουρανό και κάψει το ολοκαύτωμα της θυσίας. ((και προσήγαγεν Ηλιού προς πάντας και είπε αυτοίς Ηλιού έως πότε υμείς χωλανείτε επ΄αμφοτέραις ταις ιγνύες; (πότε από δω, και πότε από κει), Ει έστι Κύριος ο Θεός, πορεύεστε οπίσω αυτού ει δε ο Βάαλ πορεύεστε οπίσω αυτού και ουκ απεκρίθη ο λαός λόγον)).ΒΑΣΙΛ. Γ ιη΄ 21
Ο προφήτης Ηλίας είναι ζωντανός και δεν παύει να απευθύνει την ίδια ρητορική ερώ- τηση προς όλους μας ,΄Εάν υπαρχει Θεος πηγαινετε πισω από αυτόν,αν δε ο Διαβολος πηγαινεται πισω από αυτόν.__ΓΙΑΤΙ δυστυχως το ιδιο συμβαινει σε πολλούς από μας
Τους Ορθόδοξους Χριστιανους .
ΚΟΥΤΣΑΙΝΟΥΜΕ
1ον ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ της Ορθοδοξιας δηλαδη :
α. αντιβαίνουμε στην Γραφή στην οποία ο Σατανάς ,είναι ένα από τα΄ δύο κεντρικά πρόσωπα. Δύο είναι τα κεντρικά πρόσωπα και στα 76(49+27) βιβλία της Αγίας Γραφής ο Χριστός και ο Σατανάς. και μάλιστα πρώτος εμφανίζεται ο Σατανάς ο όφις ο αρχαίος ο διάβολος και έπειτα ο Χριστός.
β.αντιβαίνουμε στην λογική. Ποίος πείραξε τον Χριστό στο Σαραντάριον όρος στην έρημο; Μήπως ο εαυτός του; (ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ).
γ.αντιβαίνουμε στην οικονομία της Σωτηριας. (Τον λόγο της ενανθρωπήσεως)
((είς τούτο εφανερώθη ο υιός του Θεού, ίνα λύση τα έργα του διαβόλου.)) Α.ΙΩ.Γ9. (οι προσωποποιήσεις δεν κάνουν έργα.)

2ον Στην ορθοδοξη ΠΡΑΚΤΙΚΗ : Αδιαφορούμε για το συμφέρον μας ακολου θώντας κοσμικές πρακτικές περιφρονούμε τα ασφαλιστικά μέτρα της εκκλησίας
1.εξορκισμούς, αγιασμούς, θυμιάματα, κομποσκοίνια…

2.την καθοδήγηση των Αγίων (κατάσκοποι της Εκκλησίας στο στρατόπεδο του εχθρού).Έφεραν πλήθος πληροφορίες για την δαιμονικη δράση του Διαβόλου και των δαιμονιων του στην Ιστορία και στην καθημερινή ζωή, για τα οποία υπάρχει τεράστια ποσότητα υλικού για επεξεργασία στα συναξάρια των Αγίων. Ακολουθούν Μερικά (ελάχιστα) δείγματα πληροφοριών.

1. Μακάριος ο Αιγύπτιος. ΕΟΡΤΗ: 19 Ιανουαρίου.
Είναι δύο τα τάγματα των δαιμόνων και το μεν ένα τάγμα πολεμάει τους ανθρώπους εις τα διάφορα πάθη, θυμού, και επιθυμίας το δε άλλο τάγμα το οποίον ονομάζεται αρχικό πολεμάει τους ανθρώπους και τους ρίπτει εις διαφόρους αιρέσεις και βλασφημίας και πλάνας , στους μάγους και τους αιρεσιάρχες .

2.Γεροντικόν Αντωνίου.
επιδρούν στην φαντασία και βλέπουμε διαφορετικά (μια ευσεβή γυναίκα ως φοράδα) Γερ. Χαμπάκη (Αντωνίου) σελ.193).

3. Αβέρκιος 22 Οκτωβρίου. έχουν δύναμιν επί των στοιχείων της φύσεως .(σεισμοί, θύελλες, επιδημίες ).
Αδελφοί μου ,γιαυτό σας δίνει η Εκκλησία αυτό φυλλάδιο που εχει τις αντίστοιχες ημερομηνίες . Δηλαδή να ανατρέξετε στα αντίστοιχα βιβλία της Ορθοδοξίας μας ,και να κάνετε τη δική σας έρευνα ,που θα σας φυλάξει από την πανουργια του Διαβόλου .
Η Ορθόδοξη εκκλησία κάνει το καθήκον της και καλύπτει τον λαό του Θεού

ΑΜΗΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου