En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ - ΜΤΘ. Δ12-17

του π. Νικ. Φαναριώτη - Εφημ. Ι.Ν. Οσίου Λουκά Πατρών για την   Κυριακή 8-1-2012


Και τοις καθημένοις εν χώρα και σκιά θανάτου,

Φως ανέτειλεν αυτοίς. Μτθ.Δ16.



Μιλάει για μια χώρα που την πλακώνει η σκιά του θανάτου από τη μια μεριά, και από την άλλη για ένα φως Μέγα, που ανέτειλε επάνω από αυτήν (Ησαϊας μβ΄7).Χώρα θανάτου είναι μια χώρα που προσεβλήθη από θανατερή επιδημία (Πνεύμ. Εϊτς),για την οποία δεν υπάρχει φάρμακο ούτε εμβόλιο. Η χώρα αυτή είναι ολόκληρη η πρ. Χρ. ανθρωπότης και όχι μόνο και ο θανάσιμος ιός είναι ή ειδωλολατρία Και Φως μέγα είναι ο Χριστός. Με την δημόσια ανάδειξη του Χριστού, φωτίστηκε ο κόσμος .



τα αποτελέσματα ; εις τα ίδια ήλθε, και οι ίδιοι αυτόν ου παρέλαβαν ,όσοι δε έλαβαν αυτόν, έδωκε αυτοίς εξουσίαν ,τέκνα Θεού γενέσθαι, τοις πιστεύουσιν εις το όνομα αυτού. Ιω.Α11,12 .


Δεν εξαφανίστηκε η ειδωλολατρία, ο παγανισμός .Αλλά ήλθε η κρίσις: Αυτή δε έστιν η κρίσις, ότι το φως ελήλυθεν εις τον κόσμον, και ηγάπησαν οι άνθρωποι μάλλον το σκότος η το φως ην γαρ πονηρά αυτών τα έργα. ΙΩ.Γ19.



Η ειδωλολατρία υπάρχει.

2000 χρόνια και η ειδωλολατρία ΥΠΑΡΧΕΙ και όχι μόνον υπάρχει αλλά και προοδεύει, και όχι μόνον υπάρχει αλλά και εκσυγχρονίζεται, με επιστήμη και τεχνολογία και έρευνα. Και όποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει σήμερα ειδωλολατρία, κοιμάται με τα τσαρούχια, ακόμα και αν τα τσαρούχια του είναι ηλεκτρονικά. Γιατί βάση της ειδωλολατρίας είναι ή εξής : προτιμώ, το δημιούργημα περισσότερο από τον Δημιουργό. Είτε είναι φίδι, σκύλος, ταύρος, είτε είναι επιστήμη, τεχνολο- γία, μόδα, σεξ, δεισιδαιμονία, μαγεία κόμμα, ναρκωτικό…


Πάνω σ αυτή τη βάση, την μόνη ορθή, αν ρίξουμε μια ματιά στον κόσμο σήμερα, Την ειδωλολατρία θα την βρούμε παντού, ακόμα και σε μας τους λεγομένους χριστιανούς.



Όλοι οι κοινωνικοί θεσμοί έχουν διαβρωθεί :


1. Το Κεφάλαιο είτε ιδιωτικό (Καπιταλισμός) είτε κρατικό (Γραφειοκρατία).2. Η Ηθική (Μακιαβελισμός ). 3. ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ Ειδωλολατρία (Σκορτσέζε, μόδα, πορνοβίντεο, ναρκωτικά…).4.ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ειδωλολατρία (Φασιστική, κομματική, αναρχική, Δημοκρατική).5. ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ειδωλολατρία (γιόγκα, γκουρού, μαχαρίσι, γνωστικοί, διαλογισμός ), τα ντόπινγκ, το τζόγο, τους μάγους ,τους αστρολόγους κλπ, κλπ. και άλλα ών ουκ εστι αριθμός.6. Είναι τέλος ο Χρυσούς μόσχος το φοβερό τρέξιμο του Μαμωνά. Α! εδώ τίποτε δεν μπορεί να το σταματήσει ούτε τα δάκρυα από τις αυτοκτονίες, ούτε τα δυστυχήματα, ούτε οι αναποδιές…Κανείς δεν ακούει τίποτα και κανείς δεν βλέπει τίποτα… Όλα αυτά είναι η εκκοσμικευση :


ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΖΩΗ ΠΑΡΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Π Α Ν Τ Ο Τ Ε.

είναι σύνολα ξένα μεταξύ τους.

Όλες οι ειδωλολατρίες που είπαμε (και άλλες αναρίθμητες) είναι ΜΙΑ η λατρεία του εγώ. Η Θεοποίησις του ανθρώπου παρακούοντας τον Θεόν. Η ίδια παλαιά θρησκεία της ανθρωπότητος που κατάφερε να χωρίσει τον άνθρωπο από τον Θεόν. και έσεσθε ως θεοί, γινώσκοντες καλόν και πονηρόν. Γένεσις ,Γ5


Ε! λοιπόν τώρα μπορούμε να δούμε, αν δεν είμαστε τυφλοί, μέσα σε ποιο πυκνό και αδιείσδυτο ΔΑΣΟΣ ΘΕΩΝ ζει ,κινείται και διασκεδάζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Η τόσο μακρινή λατρεία των ειδώλων (δηλ. η χώρα και η σκιά του θανάτου), ξαναζεί με σφρίγος καταπληκτικό. Πολλοί νομίζουν ότι ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί και να υποχωρήσει, γιατί παρεξηγούν την Μακροθυμία Του . αλλά η απόφαση Του είναι Μία και αμετάβλητη όπως αναφέρεται στην Αγία Γραφή και τελικά θα εφαρμοστεί κατά γράμμα ,έστω και αν τελικά χρειαστεί να καταστρέψει το Σύμπαν που ο Ίδιος δημιούργησε.

Όλα αυτά οι πολλοί νομίζουν, είτε Πονηροί και λαοπλάνοι ,είτε ηλίθιοι και αφελείς τα νομίζουν για φώτα και μάλιστα χίλια φώτα του άθεου πολιτισμού . αλλά σύμφωνα με τον ποιητή , το αποτέλεσμα μετράει. Είναι φώτα ,χίλια φώτα ,αλλά δεν είναι ΤΟ ΦΩΣ.

Το τι είναι στην πραγματικότητα αυτά τα χίλια φώτα, θα μας το πει ο Θεός δια του Μεγαλοφωνοτάτου προφήτου Ησαΐα :Είναι χώρα κα σκιά Θανάτου. Και ποιο είναι το ΦΩΣ; πάλι ο Ησαΐας θα μας το πει : «Και τοις καθημένοις εν χώρα και σκιά θανάτου Φως ανέτειλεν αυτοίς». Μτθ.Δ16

Το ΦΩΣ είναι ο Χριστός . Να τι γράφει ο αείμνηστος Αυγουστίνος Καντιώτης ,

Μητροπολίτης Φλωρίνης γι αυτό το Φώς .

Ο Σωκράτης προ του να πιει το κώνειο και να πεθάνει ,στην απολογία που έκανε στους δικαστές του είπε περίπου τα εξής : «Εγώ αγαπητοί μου Αθηναίοι ήμουνα σαν την βουκέντρα που κρατάει ο γεωργός για να κεντάει τα βόδια να κεντάει τα βόδια να σύρουν το αλέτρι και να καλλιεργείται το χωράφι .Διαρκώς σας ξυπνούσα δεν σας άφηνα να κοιμηθείτε , τώρα που με καταδικάζετε σε θάνατο θα πέσετε σένα βαθύ ύπνο ,και κανείς πια δεν θα μπορέσει να σας ξυπνήσει .Θα κοιμάστε μέχρι ότου σας λυπηθεί ο Θεός και σας στείλει εκείνον που θα σας ξυπνήσει από το λήθαργο σας …».

Και Εκείνον ,που κάπως θαμπά τον έβλεπε στο βάθος των αιώνων, ο Σωκράτης , Εκείνος ήταν ο Χριστός . Ναι ! Ο Χριστός είναι το φώς . Το μέγα ΦΩΣ ,που ο Ησαΐας ο προφήτης οκτακόσια χρόνια ενωρίτερα προανήγγειλε ότι θα ανέτελλε στον κόσμο.

Και τοις καθημένοις εν χώρα και σκιά θανάτου,Φως ανέτειλεν αυτοίς. Μτθ.Δ16.

ΑΜΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου