En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΑ΄ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ - Λκ.ιδ΄16-24


 του π. Νικ. Φαναριώτη - Εφημ. Ι.Ν. Οσίου Λουκά Πατρών για την   Κυριακή   11-12-11 

                   
Η παραβολή του μεγάλου Δείπνου

Δυο παραβολές είπε ο Χριστός για το τραπέζι χαράς που έστρωσε ο Θεός πατέρας εδώ στη γη για να γιορτάσει τον γιο του. Το πρώτο τραπεζι είναι το άριστον δηλ. το μεσημεριανό τραπέζι των βασιλικών γάμων ωμοιώθη η βασιλεία των ουρανών ανθρώπω βασιλεί όστις εποίησε γάμους τώ υιώ αυτού. Μτθ.Κβ΄2. οι γάμοι συμβολίζουν την εισόδον του Πρωτοτόκου εις την οικουμένην διά της ενανθρωπίσεως Το άλλο τραπέζι είναι το δείπνον δηλ. το βραδινό τραπέζι όπου συμβολίζεται η είσοδος του ενανθρωπήσαντος Υιού του Θεού εις την Βασιλείαν των ουρανών και μαζί με αυτόν και ημών , δια μέσου της Θείας Κοινωνίας . Όπως θα δούμε παρακάτω , και στην μια περίπτωση και στην άλλη η πλειοψηφία της ανθρωπότητας, προτίμησε την αποστασία και την Παγκοσμιοποίηση, περιφρονώντας το βασιλικό τραπέζι της ζωής της εκκλησίας από τη μια ,και το Μεγάλο Δείπνο της βασιλείας των ουρανών από την άλλη. Ας δούμε την σημερινή παραβολή.

Η παραβολή ήταν απάντηση στην παρατήρηση ενός από τους ομοτράπεζους στο τραπέζι που τον είχε καλέσει ένας άρχοντας των Ιουδαίων : Μακάριος ός φάγηται άριστον εν τη βασιλεία του Θεού. Και ο Χριστός απάντησε με την παραβολή του μεγάλου Δείπνου.

Άνθρωπος τις εποίησε δείπνον μέγα και εκάλεσε πολλούς .

1ον .
Άνθρωπος στην παραβολή ονομάζεται ο Θεός πατήρ. τούτο γίνεται στην Γραφή για να δήξη την φιλανθρωπία του . Δια τούτο και ο Κύριος Ιησούς ονομάζεται υιός ανθρώπου.O γαρ θεός όταν μεν την τιμωρητικήν αυτού δύναμιν αινίττεται, παρά τη Γραφή πάνθηρ, και πάρδαλις, και άρκτος ονομάζεται, όταν δε φιλανθρωπίαν τινα αινίττεστθαι μέλλει, άνθρωπος εισάγεται, ώσπερ ουν και νυν. Επειδή της φιλανθρωποτάτης οικονομίας διαλαμβάνει η παραβολή, ην ενήργησεν εν ημών, κοινωνίαν ποιήσας της σαρκός του υιου αυτού, άνθρωπον αυτόν ονόμασε.

2ον.
Δείπνο λέγεται διότι γίνεται στας δυσμάς -είτε της ανθρωπότητας- είτε της ανθρώπινης ζωής . Δείπνο είναι η Βασιλεία των ουρανών.

3ον .
Μέγα. Διότι είναι μέγα το μυστήριο της σωτηρίας μας. Ο Παύλος θαυμάζων και αυτόν τον λόγον του Κυρίου γράφει προς τον Τιμόθεον Α.Τιμ. Γ,16. και ομολογουμένως μέγα εστί το της ευσεβείας μυστήριον-Θεός εφανερώθη εν σαρκί- εδικαιώθη εν πνεύματι- ώφθη αγγέλοις- εκηρύχθη εν έθνεσιν-επιστεύθη εν κόσμω -ανελήφθη εν δόξη . το πως δηλαδή τους καταδικασμένους και αποστάτες ανθρώπους μας διορθώνει, μας επισκευάζει και μας βάζει στον παράδεισον. ΤΕΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ (ουκ άγγελος ουκ άνθρωπος, αλλ΄αυτός ο Κύριος έσωσας ημάς). είναι ο υιός και Λόγος του Θεού ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ο οποίος έλαβε δούλου μορφή.

4ον.
και απέστειλε τον δούλον Αυτού, τη ώρα του δείπνου ειπείν τοις κεκλημένοις έρχεσθε, ότι έτοιμα εστί πάντα. Και οι καλεσμένοι προτίμησαν να πάνε στην Παγκοσμιοποίηση, διότι κατάλαβαν ότι η πρόσκληση δεν ήταν για μια βραδιά ,αλλά για μια ζωή και η παγκοσμιοποίηση δηλ. η αποστασία υπήρχε σε κάθε εποχή. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το περιεχόμενο των τριών αρνήσεων.

α. ((αγρόν ηγόρασα)) .ΠΛΟΥΤΟΜΑΝΙΑ =το δέσιμο της ψυχής με τις επιχειρήσεις Μέρα νύχτα, Κυριακή- καθημερινή, από την κούνια ως τον τάφο.

β . ((ζεύγη βοών ηγόρασα πέντε)) (αισθησιασμός) ΗΔΟΝΟΜΑΝΙΑ = το δέσιμο της ψυχής με τις πέντε αισθήσεις.

γ. ΣΕΞΟΜΑΝΙΑ ((Γυναίκα έγημα)) :το δέσιμο της ψυχής με την γενετήσια σχέση παρά φύσιν και κατά φυσιν. Σαν σύνολο αυτές οι δικαιολογίες είναι αποκομμένες στην θεωρία και στην πράξη από το σώμα της εκκλησίας του Χριστού, και περιέχουν το πιστεύω της Παγκοσμιοποίησης που είναι δολοπλοκίες αυτοκτονίες, ασέλγεια, παρά φύση σχέσεις , περιφρόνησις της ανθρώπινης ζωης .Το σύστημα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ δεν είναι απρόσωπο. είναι οργανωμένο και αποφασισμένο να αντιδράσει γιατί γνωρίζει ότι η επικράτηση της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΈΛΟΣ κάθε ιδεολογίας. 

5ον .
Η ώρα του Τελικού Μεγάλου δείπνου: Στον κατάλληλο καιρό, όταν η κακία θα έχει αποκαλυφθεί, όπως ακριβώς διαγράφεται στις τρεις αληθοφανείς δικαιολογίες .…Τότε θα έλθει ο Κύριος εξ ουρανού και όσοι έχουμε εισέλθει στο Μεγάλο Δείπνο, ((αρπαγησόμεθα εν νεφέλαις εις απάντησην του Κυρίου εις αέρα, και ούτω πάντοτε συν Κυρίω ΕΣΟΜΕΘΑ. Ώστε παρακαλείτε αλλήλους εν τοις λόγοις τούτοις)). Α Θεσσαλ. Δ14.

ΑΜΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου