En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Η εκκωφαντική σιωπή της "ηγεσίας" της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Τι επιθυμεί σήμερα η διοίκηση της Εκκλησίας ,
τις ξεκάθαρες θέσεις ή τα μισόλογα;



του Αντώνη Τριανταφύλλου


Σημάδια επικίνδυνης εσωστρέφειας συνεχίζει να δείχνει η διοικούσα Εκκλησία. Η Ιερά Σύνοδος κρατάει κλειστές τις «στρόφιγγές» της πληροφόρησης προκαλώντας εύλογες απορίες. Επιθυμεί να κάνει γνωστές τις θέσεις της ή εγνωσμένα επιλέγει την αποσιώπηση;


Κάποιοι μπορεί να κουράστηκαν από την πολιτική υπερπροβολής της Εκκλησίας τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που ενδεχομένως να έπληξε και το κύρος της. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για τη τακτική «αφωνίας» και εκκωφαντικής «σιωπής» που ακολουθεί η σημερινή ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας…


Αφωνία και του Αρχιεπισκόπου αλλά και της Ιεράς Συνόδου. Η διοικούσα Εκκλησία εμφανίζεται αδύναμη και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις αλλά και να εκφράσει τη δική της θέση. Έχει λόγο ή όχι; Επιθυμεί τη δημοσιότητα και τις ξεκάθαρες θέσεις ή συνειδητά επιλέγει τη σιωπή;


Υπάρχει συντονισμός και διάθεση για ουσιαστική ενημέρωση ή κάποιοι ανομολόγητοι φόβοι έχουν υποχρεώσει τον Αρχιεπίσκοπο και τη Σύνοδο να εμφανίζονται κρυψίνοες; Οι παρεμβάσεις του κ. Ιερώνυμου είναι ελάχιστες. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος μόλις τις πρώτες εβδομάδες από την εκλογή του δεσμεύθηκε στους δημοσιογράφους να τους ενημερώνει τακτικά για τα θέματα της Μητροπόλεως του και γενικότερα της Εκκλησίας.


Την ίδια στιγμή η Ιερά Σύνοδος «βαπτίζει» κάθε μήνα σημαντικές εξελίξεις «τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα», τη μόνιμη κατακλείδα των ανακοινωθέντων της ΔΙΣ. Αυτά τα «τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα» όμως πολλές φορές γίνονται γνωστά. Παρόλα αυτά, ακόμα και μετά τη δημοσιοποίηση τους το Σώμα τις περισσότερες φορές δεν κάνει σαφή τη θέση του. Όχι για κάτι ξένο και άγνωστο αλλά για θέματα που το ίδιο συζητά και παίρνει αποφάσεις.


Και όλα αυτά, όταν στις 10 Σεπτεμβρίου του 2008 το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο συμφωνώντας μετά την αιφνιδιαστική διακοπή της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Να βρεθεί η φόρμουλα, με την οποία για τα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα τις ανακοινώσεις θα έκανε ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Συνόδου Τιμόθεος Άνθης, ενώ για περισσότερες διευκρινήσεις υπεύθυνος θα ήταν ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, ενώ για μείζονα ζητήματα ο κ. Ιερώνυμος φερόταν διατεθειμένος να αναλάβει αυτοπροσώπως το έργο της ενημέρωσης.


Από τότε και μέχρι σήμερα τη μόνη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε αυτοπροσώπως ήταν στις 22 Οκτωβρίου του περασμένου έτους όταν επιχείρησε να δώσει απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν τη διαχείριση και τους οικονομικούς πόρους της Εκκλησίας και ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση τεσσάρων ιδρυμάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες και άπορους ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. Έκτοτε αφωνία… Ούτε και ο Συνοδικός σύνδεσμος με τους δημοσιογράφους ο μητροπολίτης Μυτιλήνης και Ερεσού Ιάκωβος έχει τιμήσει - όσο θα έπρεπε - με την παρουσία του τους δημοσιογράφους επιλέγοντας να εμφανιστεί μόνο στις 4 Φεβρουαρίου για να εξαγγείλει τη δημιουργία τεσσάρων ιδρυμάτων από την Εκκλησία.


Τι επιθυμεί τελικά η Εκκλησία; Τη υγιή δημοσιότητα και τις ξεκάθαρες θέσεις ή τη μυστικοπάθεια και τα μισόλογα;


Πηγή : www.zoiforos.gr

1 σχόλιο:

  1. Οσο & σε κάποιους κακοφαίνεται , ο Μακαριώτατος είναι ένας εκκλησιαστικός άνδρας , που με τα έργα & όχι με τις φανφάρες του μακαρίτη , θα μείνει στην νεώτερη εκκλησιαστική ιστορία .
    Είναι ο άνθρωπος που χρειάζονταν η Εκκλησία της Ελλάδος .
    ΣΕΜΝΟΣ-ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΣ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ-ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ-ΕΛΕΗΜΩΝ & προπαντός ΣΟΒΑΡΟΣ
    Θεοτόκη κατάλαβέ το :
    Τα Χριστοδουλικά παρήλθαν ,
    ιδού γέγονεν τα πάντα Ιερωνυμικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή