En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΝ

Του π. Νικ. Φαναριώτη  - Εφημ. Ι.Ν. Οσ. Λουκά Πατρών  στις   26-12-10.

«Εγερθείς παράλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού και φεύγε εις Αίγυπτον και ίσθι εκεί έως αν είπω σοι » .   ΜΑΤΘ.Β΄13 -23.

Η Γέννησις του Χριστού :Σεισμός Ο μεγαλύτερος που έγινε στην ιστορία της οικουμένης και την χώρισε στα δύο. Οι άλλοι σεισμοί της Ιστορίας: Γαλλική επανάστασις, Φασισμός, Ισλαμισμός ,Μπολσεβίκικη επανάστασις, δεν το κατόρθωσαν αν και το επεδίωξαν.

Ακούστηκε σ΄ Ανατολή και δύση και οι μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα, η εκκλησία όμως επιμένει να το επαναφέρει το γεγονός κάθε χρόνο με την προσδοκία ότι η νεολαία κάποιας Χριστιανικής γενιάς, θα έχει τον ηρωισμό να αποτινάξει τον λήθαργο και την αποχαύνωση με τα οποία την έχει απονευρώσει η παγκοσμιοποίηση. Αυτή είναι και η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας αν πρόκειται να δει καλύτερες μέρες.

Ο Ζώρζ Κλεμανσώ (τίγρης) νικητής του Α΄ Παγκόσμιου πόλεμου ,το είπε προφητικά το 1918. (η μόνη ελπίδα για να σωθεί η ανθρωπότης, θα είναι όταν οι Χριστιανοί αποφασίσουν να ζήσουν τον Χριστιανισμό τους). Προσέξτε! Να ζήσουν, όχι να διδάξουν. Γι αυτό δεν μπορούμε να τα περάσουμε έτσι, σαν χλιαροί χριστιανοί της Αποκαλύψεως, τα γεγονότα της σημερινής περικοπής.

Όλα φωνάζουν ότι πρέπει ,επί τέλους να πάρει η νεολαία την σκυτάλη από την τρομερή νεολαία της πρωτοχριστιανικής εποχής, που σύντριψε την σαπισμένη Ρωμαίκή αυτοκρατορία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται στην σημερινή σαπισμένη αυτοκρατορία της Παγκοσμιοποίησης. Αλλά ας δούμε το χρονικό από κοντά.

Τα ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ πέρασαν ειδυλλιακά με τα πενιχρά εισοδήματα του μαραγκού Ιωσήφ και την περιφρονητική ανοχή του κατεστημένου.

Έδωσαν χαρά στους αγγέλους ,στους βοσκούς, στους σοφούς και ταπεινούς Μάγους ,με την άδολη καρδιά, που τον ανεγνώρισαν γιατί ήταν λαός Του.

Στο δεύτερο χρόνο ήλθαν οι Μάγοι με τα δώρα εις την οικία : « και ελθόντες εις την οικίαν είδον το παιδίον μετά Μαρίας της μητρός αυτού,και πεσόντες προσκύνησαν αυτώ, και ανοίξαντες τους θησαυρούς αυτών προσήνεγκαν αυτώ δώρα, χρυσόν και λίβανον και σμύρναν ». Ματθ.Β,11. Όλα καλά ,όλα ήσυχα, όλα ευλογημένα.Αλλά αμέσως η Αγία οικογένεια ένοιωσε την μοχθηρία των ισχυρών ,που διψούν για δύναμη ,για εξουσία και η τραγωδία ξεκίνησε. Αλλά το Πνεύμα το Άγιον αγρυπνούσε.

« Εγερθείς παράλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού και φεύγε εις Αίγυπτον και ίσθι εκεί έως αν ειπώ σοι» Ματθ.Β13 Ο διωγμός των νηπίων ,οι 14.000 εκτελέσεις, το κυνήγημα του Προδρόμου, και του διετούς Ιησού, που γλίτωσε με φυγή στην Αίγυπτο , ανάμεσα σε τρόμους και φόβους , στην άγρια ερημιά ,με τσακάλια ,και λύκους ,με ληστές , στην κατασκότεινη παγωμένη χειμωνιάτικη νύκτα.

«ο δε εγερθείς παρέλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού ΝΥΚΤΟΣ και αναχώρησε εις Αίγυπτον. Μτθ β14 ….

Τα δεύτερα Χριστούγεννα (επέτειος) είναι αιματοβαμμένα, με βία ,με διωγμούς, με εγκατάλειψη ,με εξορία, με σφαγές, και έτσι θα είναι από δω και πέρα.

Χριστούγεννα! και ο κόσμος γιορτάζει με φώτα, με χρώματα, με δένδρα, με ρεβεγιόν , με 13ο μισθό, και με το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. (και τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις).

Και αφού φάει και πιει κατά κόρον, έρχεται το ερώτημα στους νουνεχείς πιο είναι το νόημα των Χριστουγέννων; Είναι μήπως μια ανάπαυλα ,ένα ξεκούρασμα, μια αργία; Μια γραφική νότα (με κάλαντα με τσουρέκια με καλικαντζάρια ίσως); …..

Το σημερινό νόημα δεν είναι διαφορετικό . Έχει πολλούς Ηρώδες και η σημερινή εποχή . Ανάμεσα στους πλανητάρχες στους στρατοκράτες στους πολιτικούς στις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες ,στα διαπλεκόμενα κλπ… κλπ…που κυνηγάνε, βασανίζουν και σφάζουν τους ταπεινούς και καταφρονεμένους, που είναι ο λαός Του.

Τ ο μ ο ι ρ α ι ο λ α θ ο ς : Πολλοί λένε ,πως τα Χριστούγεννα σαν γιορτή, με αϊ Βασίληδες ,δένδρα ,έλκηθρα είναι γραφικά, ΑΛΛΑ ανώφελα (δεν έχουν νόημα)αφού 2000 χρόνια τώρα δεν κατόρθωσαν να σώσουν τον κόσμο.

Εδώ όμως είναι το μοιραίο λάθος: ο Χριστός δεν γεννήθηκε για να σώσει τον κόσμο και να μαζέψει σκλάβους υποτακτικούς ,αλλά για να σώσει τους ελεύθερους που τον ακολουθούν με οποιοδήποτε κόστος δηλαδή τον Λαόν Αυτού.
« τέξεται δε υιόν και καλέσεις το όνομα αυτού Ιησούν αυτός γαρ σώσει τον ΛΑΟΝ ΑΥΤΟΥ από των αμαρτιών αυτών. » Ματθ.Α.21.
Και τον λαό Του τον σώζει , 2000 σωτήρια χρόνια τώρα, χωρίς να το πάρουν είδηση οι Ηρώδες (κάθε είδους και κάθε εποχής) Και οι στρατιές των σωζόμενων είναι αναρίθμητες. Αποκ.Ζ9.
« μετά τούτο είδον και ιδού όχλος πολύς, ον αριθμήσαι αυτόν ουδείς εδύνατο , εκ παντός έθνους και φυλής και λαών και γλωσσών, εστώτας ενώπιον του Θρόνου και ενώπιον του αρνίου, περιβεβλημένους στολάς λευκάς και φοίνικες εν ταις χερσίν αυτών » Αποκ.Ζ9.

Που βρέθηκαν όλοι αυτοί ; Βρέθηκαν γιατί ο Χριστός κάνει καλά την δουλειά του, σε πείσμα όλων αυτών που κρώζουν μέσα στην νύχτα της αμαρτίας.

ΑΥΤΟΣ ΓΑΡ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΑΥΤΟΥ

ο Χριστός δεν μπλοφάρει, ότι λέει το κάνει .ΑΜΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου