En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ο σφαγέας έγινε …Μέγας!




Όσοι σκέφτονται και ενεργούν ελληνικά δεν ξαφνιάστηκαν απλώς. Αγανάκτησαν. Και αναρωτήθηκαν: «Που πάμε;». Διότι από το διαδικτυακό τόπο infognomonpolitics.blogspot.com (5 και 25.2.2010), πληροφορηθήκαμε την παρουσίαση του βιβλίου «ΝutuΚ, o Μέγας Ρητορικός» από τις εκδόσεις Παπαζήση και το εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το βιβλίο είναι του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ και μεταφράστηκε από τα τουρκικά στα ελληνικά από το πιο πάνω εργαστήριο. O εκδότης και o επιμελητής του βιβλίου μας πληροφορούν ότι σκοπός του βιβλίου είναι να προσφέρει στο ελληνικό κοινό «μια πραγματικά επιστημονική γνώση της γείτονος χωρίς προκαταλήψεις».
Όμως αγανάκτηση και μεγάλο προβληματισμό δημιουργούν στην ελληνική ψυχή και ιδιαίτερα στο μαρτυρικό Ελληνισμό της Μικρασίας τα ακόλουθα:
1.  Στο εξώφυλλο του βιβλίου, και αυτού της ελληνικής εκδόσεως, υπάρχει το ουσιαστικό Γκαζί, δηλαδή Μέγας. Μέγας, λοιπόν, αυτός πού είναι υπεύθυνος για τη σφαγή και τη γενοκτονία ενός εκατομμυρίου και πεντακοσίων χιλιάδων (1.500.000) Ελλήνων του Πόντου, της Κωνσταντινουπόλεως, της Θράκης και της Μικρασίας.
2. Στη βιβλιοπαρουσίαση συμμετείχαν Τούρκοι διπλωμάτες και o Τούρκος πρέσβης. H παρουσία τους ήταν όχι απλώς επίσημη νομιμοποίηση και επιβεβαίωση, αλλά και επιβράβευση του φασιστικού και εγκληματικού κεμαλισμού.
3. Σ' αυτή την επίσημη και πανηγυρική νομιμοποίηση του φασιστικού κεμαλισμού ήταν παρόντες και Έλληνες επίσημοι: Η βουλευτής Αργολίδος Έλσα Παπαδημητρίου, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ν. Σηφουνάκης και ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης. Γιατί; Δεν γνωρίζουν τα επίσημα αυτά πρόσωπα, και όσοι άλλοι Έλληνες παραβρέθηκαν, τα έργα και τις ήμερες του Κεμάλ; Αγνοούν ότι η χώρα μας αποτελεί διαχρονικό θύμα του κεμαλικού φασισμού; Η στάση τους αποτελεί βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ολίσθημα, πού προσβάλλει τον Ελληνικό λαό και αποτελεί ύβρη στα εκατομμύρια αθώα θύματα του Ελληνικού ολοκαυτώματος.
4. Όλα αυτά έγιναν με έξοδα του ελληνικού κράτους (η αίθουσα και οι ομιλητές)!... Τη στιγμή πού οι εκσυγχρονισμένοι ταγοί μας δήλωναν πώς δεν έχουμε χρήματα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αμερική και την παρέλαση των μηχανοκίνητων αρμάτων μάχης στην παρέλαση της ίδιας μεγάλης Εθνικής μας γιορτής στην Αθήνα!...
Και επί τέλους. Τέτοια εποχή διάλεξαν να μεταφράσουν και να εκδώσουν το βιβλίο του ... μεγάλου(!) Κεμάλ; Δεν βλέπουν ότι σήμερα το μαχαίρι των Τούρκων διαδόχων τους είναι καρφωμένο στην πλάτη του Κυπριακού ελληνισμού και 40.000 τούρκικου στρατού σταθμεύουν εδώ και 36 χρόνια στο νησί, παρά πάσα αρχή δικαίου;
Τώρα δεν απομένει παρά να στήσουν στον ... «μέγα» μια προτομή σ' ένα από τα νησιά του Αιγαίου, πού τόσο τα ορέγονται οι σουλτάνοι της σύγχρονης Τουρκίας, παρουσία και του ... κουμπάρου μας του Ερντογάν!... 

Από το περιοδικό «Η Δράσις μας», τεύχος 481, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2010

Αναπαραγωγή : www.zoiforos.gr

1 σχόλιο: