En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

ΕΣΙΓΗΣΕ Ο ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΣ!Του Σεβ.Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου

Οι χριστιανοί της Μητροπολικής μας περιφερείας καί οι πιστοί της αντίπερα όχθης του Κορινθιακού, δηλ. της Ρούμελης, όχι μόνο γνωρίζουν, αλλά είκοσι χρόνια τώρα απολαμ-βάνουν το πνευματικό περιεχόμενο των εκπομπών του εκκλησιαστικού Ραδιοσταθμού μας «ΔΙΑΚΟΝΙΑ και ΜΑΡΤΥΡΙΑ», ο οποίος εκπέμπει στους 91,20 μεγακύκλους των FM.
Είκοσι χρόνια τώρα ο Σταθμός μας εκπέμπει στα ραδιοκύματα το Πρόγραμμά του. Ήταν ο αείμνηστος Τάκης Καπελάκος εκείνος, που πρώτος ασχολήθηκε με το στήσιμο του Σταθμού μας. Η πρώτη κεραία είχε εγκατασταθή σε ένα ιδιωτικό κτήμα λίγο παραπάνω από την Τούμπα.
Ήμασταν από τους πρώτους, που είχαμε υποβάλει αίτηση για την αδειοδότηση, είχαμε καταβάλει το σχετικό παράβολο και είχαμε λάβει προσωρινή άδεια λειτουργίας. Με βάση την άδεια αυτή η ΔΕΗ μάς χορήγησε ρεύμα και πραγματοποίησε τη σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Τα χρόνια πέρασαν! Εν τω μεταξύ πολλά άλλαξαν! Κι εμείς προσαρμοσθήκαμε με τα νεώτερα δεδομένα. Μεταφερθήκαμε κάπου πιο ψηλά στο Παναχαϊκό όρος και αυξήσαμε την ένταση του Σταθμού μας. Το πρόγραμμά μας βελτιώθηκε. Ο αγαπητός μας κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, που διατηρεί το Ραδιοσταθμό «Ράδιο-Αίγιο», όλα αυτά τα χρόνια αναδεί-χθηκε πολύτιμος τεχνικός μας Σύμβουλος και Συνεργάτης ως προς τον Τομέα Κεραίας κλπ τεχνικών διατυπώσεων.
Ο φίλτατος κ. Τάκης Σπηλιόπουλος, Καθηγητής της Μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αναδείχθηκε η καρδιά του Σταθμού μας. Ρυθμίζει αφιλοκερδώς όλα όσα έχουν σχέση με το Πρόγραμμα και τη ροή του. Ἐνα πλήθος εθελοντών συνεργατών καταρτίζει προγράμματα και εκπομπές ποιότητος!
Πρό τριών μηνών ετοιμάσθηκε ο νέος φάκελλος, σύμφωνα με τις διατάξεις της Νομοθεσίας, και υποβλήθηκε εγκαίρως στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και η αίτησή μας για την χορήγηση οριστικής αδείας λειτουργίας. Ο φάκελλοός χαρακτηρίσθηκε «πλήρης»!
Όλοι και όλα λοιπόν ήσαν νόμιμα! Έτσι λειτουργούσαμε πρός δόξαν Κυρίου.
Παρά ταύτα μια καταγγελία, η οποία ουδέποτε έφθασε στα χέρια μας, ωδήγησε τις Αρχές να διατάξουν το σφράγισμα του Σταθμού και την δήμευση των μηχανημάτων! Η είδηση ξέσπασε ως κεραυνός εν αιθρία!
Προνοούντες, για να μη χάσουμε τον εξοπλισμό, προέβημεν αμέσως σε εκούσια παύση του Σταθμού μας. Δέκα πέντε μέρες πριν ο Σταθμός της Μητροπόλεώς μας εσίγησε!

Ήταν ένα ακόμη πλήγμα στα σωθικά μας. Μια ακόμη περιπέτεια για την πολύπαθη Μητρόπολή μας. Από καιρό τώρα είμαστε στο στόχαστρο! Βαλλόμεθα πανταχόθεν! Δόξα τω Θεώ! Το αδίκημά μας είναι ένα: Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων είναι απρόβλεπτος! Είναι ασυμβίβαστος! Τα λέγει χύμα προς κάθε κατεύθυνση! Είναι ασυμβίβαστος! Γι αυτό και κρίνεται επικίνδυνος! Βάλλεται πανταχόθεν. Στο δρόμο του σπέρνουν καρφιά!.

Όλοι οι ιδιωτικοί Τηλεοπτικοί και Ραδιοφωνικοί Σταθμοί στην Ελλάδα αυτήν την ώρα λειτουργούν ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ! Άρα λειτουργούν παράνομα! Παρά ταύτα ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ. Μόνον ο σταθμός της Μητροπόλεως Καλαβρύτων πρέπει να σφραγισθή!

Το άδικο ελληνικό Κράτος τιμωρεί τους μικρούς, αλλά λιβανίζει τους Μεγάλους! Εξαντλεί την αυστηρότητά του σε μια μικρή Επαρχιακή Μητρόπολη. Αλλά χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους Μεγάλους Τηλεοπτικούς Σταθμούς, οι οποίο λειτουργούν ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ!
Έπειτα από όλη αυτή την καταδίωξή μας ο Σταθμός ΕΣΙΓΗΣΕ! Δεν εκπέμεπι πλέον το Πρόγραμμά του και δεν αναμεταδίδει το Πρόγραμμα της ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!
Όλα αυτά, ελπίζουμε, να είναι προσωρινά. Θα πολεμήσουμε με κάθε νόμιμο μέτρο και τρόπο και θα πάρουμε την οριστική άδεια! Σύντομα θα είμαστε και πάλι στον αέρα.
Ζητάμε συγγνώμη από τους ακροατές μας. Τους διώκτες μας τους συγχωρούμε! Ας λογοδοτήσουν στη συνείδησή τους και στο Θεό.
Πλήν όμως από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ζητάμε δικαίωση. Να κρίνει το συντομότερο την αίτησή μας και να αποφανθή. Αλλοιώς με πείσμα θα αποδυθούμε σε ένα σκληρό αγώνα. Θα φθάσουμε, αν χρειασθή, μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Και τώρα ερωτάμε δημοσίως το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο:
Οι Μεγάλοι Ραδιοτηλεοπτικοί Σταθμοί διαθέτουν ἀδεια λειτουργίας;

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
16 Ιουλίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου