En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Πιστοποιητικά από-βάπτισης αγοράζουν οι Βρετανοί

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης»: “Τη διάθεση προς πώληση πιστοποιητικών απο-βάπτισης, που στοχεύουν στην αποκήρυξη του χριστιανισμού, εγκαινίασε στη Βρετανία ομάδα πίεσης που εκπροσωπεί αθεϊστικές προσεγγίσεις.

Νέα μέθοδο για αποκήρυξη της χριστιανικής τους πίστης σκαρφίστηκαν οι Βρετανοί καθώς περισσότεροι από 100.000 εξ αυτών έχουν κατεβάσει από το διαδίκτυο «πιστοποιητικά απο-βάπτισης». Η συγκεκριμένη κίνηση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Εθνικής Κοσμικής Κοινωνίας (NSS), που παρακολουθεί αθεϊστικές εκστρατείες σε διάφορα σημεία του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης μιας που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το πόστερ σε λεωφορεία που διακήρυσσε ότι «πιθανότατα δεν υπάρχει Θεός».

Το λέει η περγαμηνή!

«Πλέον διαθέτουμε πιστοποιητικό σε περγαμηνή και έχουμε πουλήσει περίπου 1.500 τέτοια για τρεις λίρες το καθένα», ανέφερε ο πρόεδρος της NSS, Τέρι Σάντερσον. Ο Τζον Χαντ, 58 ετών σήμερα, είναι από τους πρώτους που αγόρασαν το πιστοποιητικό, θεωρώντας ότι ήταν πολύ μικρός όταν βαπτίστηκε για να γνωρίζει εάν το επιθυμούσε ο ίδιος. Κατόπιν δικής του έρευνας, έμαθε ότι έπρεπε να προχωρήσει σε ανακοίνωση της πρόθεσής του στην εφημερίδα London Gazette προκειμένου να απο-βαπτιστεί, όπως και έκανε. Πολλοί είναι εκείνοι που ακολούθησαν τον Χαντ, όπως ο Μάικλ Έβανς, που παρομοίασε τη βάπτισή του με «μορφή παιδικής κακοποίησης» ενώ ανέφερε ότι όταν έκανε παράπονα στην εκκλησία που βαπτίστηκε, τον παρέπεμψαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Αγγλίας είναι ότι δεν έχει πρόθεση να τροποποιήσει τα αρχεία της. «Η αποκήρυξη της βάπτισης είναι ένα ζήτημα μεταξύ του κάθε ατόμου και του Θεού».

Τιμωρούν την εκκλησία

Οι οργανωτές της κίνησης αναφέρουν ότι η πρωτοβουλία μπορεί να θεωρηθεί και ως απάντηση στη στάση της εκκλησίας απέναντι σε πολλά κοινωνικά θέματα, με πιο πρόσφατη έκφανση τις δηλώσεις του πάπα Βενέδικτου σε ταξίδι του στην Αφρική, που ανέφερε ότι η χρήση προφυλακτικού μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση του AIDS. «Πιστεύω ότι η στάση του κόσμου προέρχεται από την ενεργή πολιτική ανάμειξη της Εκκλησίας. Στις καθολικές χώρες, υπάρχει έντονο το αίσθημα τιμωρίας της Εκκλησίας για αυτή τη στάση της, που εκφράζεται με την αποχώρηση από τους κόλπους της», εξήγησε ο Σάντερσον. Σύμφωνα με τον γραμματέα της ιταλικής Ένωσης Ορθολογιστών και Αγνωστικιστών (UAAR), τα τελευταία χρόνια οι πολίτες έχουν κατεβάσει το πιστοποιητικό απο-βάπτισης περισσότερες από 60.000 φορές, με ρυθμό 2.000 πιστοποιητικά το μήνα. Μάλιστα, όπως καταλήγει ο Σάντερσον, «το γεγονός ότι ο κόσμος προτίθεται να πληρώσει για να προμηθευτεί το πιστοποιητικό απο-βάπτισης δείχνει πόσο σοβαρά λαμβάνουν το θέμα».

«Είναι στον δημόσιο στίβο»

Με την άποψη περί τιμωρίας της εκκλησίας λόγω του ενεργού πολιτικού της ρόλου, διαφωνεί ο Πολ Μάρει, θεολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ. «Διανύουμε μια εποχή που ο καθολικισμός και τα άλλα συστήματα πίστης έχουν μεταφερθεί στον δημόσιο, πλουραλιστικό στίβο, μαζί με τα αντίστοιχα κοσμικά». Κινήματα απο-βάπτισης ανθούν ήδη σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία και την Ιταλία, όπου εκδικάστηκαν υποθέσεις τέτοιας φύσης και κατέληξαν στην κατοχύρωση της επιθυμίας όσων επιθυμούσαν να απο-βαπτιστούν”.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Στην Ελλάδα το «ξεβάπτισμα» το ανέλαβαν εργολαβικά όλοι όσοι διώκουν το μάθημα των Θρησκευτικών και οτιδήποτε σχετίζεται με την ορθόδοξη παράδοσή μας. Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Κογκούλης, από χρόνια διακηρύσσει, ότι οι γονείς με τη βάπτιση του παιδιού τους δηλώνουν, όχι μόνο την ανάγκη ύπαρξης ενός συγκεκριμένου είδους μαθήματος στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα αλλά πρώτιστα και κύρια το είδος του αξιακού προσανατολισμού της παιδείας μας. Αν θέλουν οι διάφοροι καλοθελητές να μη διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών, θα πρέπει να πείσουν και τους Έλληνες να μη βαπτίζουν τα παιδιά τους, να απαρνηθούν δηλαδή οι απόγονοι των ηρώων του ΄21 την ταυτότητά και την ιδιοπροσωπία τους.

Λήμμα από : www.zoiforos.gr

Πηγή: http://aktines.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου